Jdi na obsah Jdi na menu
 


Avast

20. 2. 2012

avast! antivirus je antivirový program, který od roku 1988 vyvíjí AVAST Software, a. s. sídlící v Praze, České republice. Je dostupný ve 38 jazykových mutacích. Od svého vydání se verze avast! 6 Free stala jedním z nejpopulárnějších plnohodnotných freewarových antivirových řešení pro uživatele Microsoft Windows. avast! Free může konkurovat i placeným antivirovým produktům, jako například NOD32, Norton AntiVirus, Avira AntiVir a dalším. Od října 2011 má avast! podle svého výrobce přes 178 miliónů registrovaných uživatelů z více než 240 zemí, a je tak jedním z nejrozšířenějších antivirových programů na světě. Současná verze avast! 6.0 Free je antivir a anti-malware zdarma. Existuje také placená verze avast! Pro Antivirus 6.0.

 

_detail--300x.png

Název avast! vznikl dle Eduarda Kučery, předsedy představenstva a generálního ředitele společnosti AVAST Software, zkratkou ze slovního spojení „AntiVirus Advanced SeT“, protože původní program v roce 1988 byl napsán jako nástroj složený z mnoha utilit.

Program je zdarma pro domácí a zároveň nekomerční použití. Avast! antivirus je jedním z nejpovedenějších softwarových řešení, jenž vniklo v ČR. Spolumajitel Eduard Kučera je nositelem ocenění Podnikatel roku 2009.

Avast antivirus si můžete stáhnout : ZDE ZDARMA KE STAŽENÍ